2/12/08

MENU D'ANIVERSARI

Aquest diumenge vam celebrar l'aniversari del Riqui, i vam convidar a la familia a dinar a casa. Gràcies a la Gemma vaig poder fer un menú per posar a cada comensal i com que el primer va consistir en varis aperitius, va anar d'allò més bé per poder saber que era cada cosa.



De segón el Riqui em va demanar el seu plat preferit: mandonguilles!!! I el pastís d'aniversari el van portar els seus pares.
Va ser una celebració rodona i el menjar va agradar moltíssim a tothom.
Comencem doncs pels aperitius:

  • PIRULETES DE FORMATGE




INGREDIENTS

  • 100 gr de formatge emmental ratllat
  • espaguetis
  1. Partir els espaguetis per la meitat.
  2. Fer una bola amb el formatge ratllat i clavar un espagueti perquè faci de bastonet i cobrir amb més fotmatge.
  3. Posar en una safata amb paper sulfurat i coure al forn uns 20-30 minuts a 150º fins que e formatge quedi sec.
  4. Agafar un got i posar-hi pipes pelades i clavar les piruletes
FONT: Xef Jaume Saumell
  • HUMUS AMB POP A LA FEIRA


INGREDIENTS
  • 2 alls
  • 400 gr de cigrons
  • 60 cc d'aigua
  • 30 cc de suc de llimona
  • 50 gr de tahin
  • sal
  • 70 cc d'oli
  • pop a la feira
  1. Posar tots els ingredients en el vas (excepte l'oli) i programar 1 minut, velocitat 5-10.
  2. Afegir l'oli a raig fi pel bocal i programar velocitat 6.
  3. Servir en una cullereta amb un tros de pop a la feira, un raig d'oli, pebre vermell i sal maldon.

FONT: Fácil y divertido con Thermomix.

  • GUACAMOLE I LLAGOSTINS


INGREDIENTS
  • 2 alvocats
  • pebrot verd
  • tomàquets vermells pelats i sense llavors
  • ceba tendre
  • all
  • suc de llimona
  • llagostins
  1. Picar petits tots els ingredients. Aixafar l'alvocat amb una forquilla i regar amb suc de llimona per evitar l'oxidació.
  2. Passar els llagostins per una paella amb un fil d'oli i reservar.
  3. Servir en bols el guacamole, posar a sobre un llagostí i fer decorar amb xarop de vinagre balsàmic.
  • APERITIU ARZAK


INGREDIENTS

  • musclos en escabetx
  • crostes de porc
  • formatge semi curat
  • iogurt
  • guindilles en vinagre
  1. Fer un tac amb el formatge i clavar un escuradents.
  2. A sobre la crosta i el musclo.
  3. Fer una salsa amb el iogurt i les guindilles tallades ben petites.
  4. Posar una mica d'aquesta salsa al capdamunt de l'aperitiu.
  • ESTRELLES DE FULL AMB SALMÓ I COULIS DE MANGO AL CURRY




INGREDIENTS

  • pasta de full
  • salmó fumat
  • 1 mango
  • curry
  1. Troquelar la pasta de full amb un motlle amb forma d'estrella. Pintar amb ou i posar al forn fins que agafin color.
  2. Triturar el mango i condimentar amb curry.
  3. Obrir les estrelles per la meitat, posar una mica de salmó i el coulis de mango.
FONT: Recepta de l'escola de cuina Gormand.


  • BOMBO DE FORMATGE DE CABRA AMB CARPACCIO I PARMESÀ




INGREDIENTS

  • formatge de cabra
  • carpaccio de vedella
  • formatge parmesà
  1. Posar el carpaccio en un motlle tou de silicona (tipus glaçonera).
  2. Fer una bola amb el formatge de cabra i disposar-ho a dins el motlle. Cobrir-ho amb el carpaccio.
  3. Per servir, decorar el bombo amb formatge parmesà i sal maldon.

FONT: Xef Oriol Rovira.

  • MELMELADA DE TOMÀQUET AMB ROCAFORT



INGREDIENTS

  • torradetes
  • melmelada de tomàquet
  • rocafort
  1. Disposar a sobre les torradetes melmelada de tomàquet i a sobre un tall de rocafort.

FONT: Xef Jaume Saumell



  • XUPITO DE CREMA DE CARBASSA AMB TEULA D'AVELLANA


INGREDIENTS

  • 2 cebes
  • 1 porro
  • 900 gr de carbassa
  • 150 gr patates
  • 3/4 l de brou fluix
  • Per les teules: 50 gr de mantega fosa, 35 gr de clara d'ou, 15 gr farina, 50 gr d'avellanes torrades piades, 20 gr de pa ratllat, sal maldon
  1. Sofregir les cebes i el porro amb mantega i oli.
  2. Afegir la carbassa tallada a trossos i donar unes voltes.
  3. Abocar el brou i quan comenci a bullir, les patates tallades a quadrets.
  4. Coure lentament 30 minuts. Triturar i colar.
  5. Per les teules, barrejar la mantega fosa amb la calar d'ou. Afegir la farina i mesclar delicadament. Deixar reposar 1 hora. Estendre la pasta a tires ben fines damunt la silpat. Espolvorar amb la mescla de pa ratllat, avellanes i sal. Enfornar a 190º fins que gafain un bonic color daurat.
  6. Servir en copes la crema i decorar amb la teula d'avellana.

FONT: Recepta de l'escola de cuina Gormand.

50 comentaris:

  1. Nena!! Però quin menú!!! És de cinc estrelles!!! Mare meva!! Impressionant!! Felicitats a la cuinera! ;) Això d'anar a classes de cuina veig que dóna el seu fruit ;)

    ResponElimina
  2. Menú de luxe, si senyora, digne dels millors restaurants.
    Moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  3. ESPECTACULAR!!!
    Aquest menú és impressionant, insuperable!
    I quina feinada amb tants aperitius, i tots molt elaborats... M'encanten tots tots tots, no sabria pas quin triar! Pot estar ben content el Riqui amb aquest festí je je je...
    A més, totes les recepetes són de cuiners amb categoria, quin nivellàs :)

    ResponElimina
  4. No mira maja, no.
    De fletar el bus para Cuenca, no me aprece correcto. Total yo me defiendo bien en tema mas rustico, migas, morteruelo, etc. Tu veo que para tu Riqui y parentelea os pusisteis morados, todo de delicatesen. Ahora entiendo como estabas muerta...si trabajaste...
    La suegra lo debio flipar...la mujer de su niño ...las manos que tenia...
    El autobus lo fleto yo, y nos pones ese menú, a las nenas les cambias el humus si no te importa y les pones una patata frita.
    Vaya currada de menú.
    Madredelamorhermoso

    Mil besos

    ResponElimina
  5. MENSAJE PARA MARIBEL

    Ya estás reclamando que os ponga al otro sector de la familia un menú parecido, menuda pasada...tus consuegros se tuvieron que ir felices...
    Esta nena tuya...vale un potosí.
    Me ha dicho que tu puedes llevar tus puches de postre, ja ja!!!

    ResponElimina
  6. M'acabo de quedar morta, si, morta de la enveja, t'has surtit amb aquest menu eh? El Riqui deu estar molt content. Ja m'he copiat unes quantes coses, jeje. Un petó.

    ResponElimina
  7. Felicitats al Riki, però també volen donar-te a tu l'enhorabona per aquest magnífic menú, fas unes cel.lebracions estupendes. Prenen nota d'aquests aperitius per aquest Nadal, un petonet.

    ResponElimina
  8. Mercè, ja has tornat del teu super viatge???? Ara em passaré pel bloc a veure si hi ha crònica!! ;)

    Ester, moltes gràcies, l'ocasió s'ho mereixia!!

    Gemma, m'ho vaig currar una miqueta...jejeje!!! Això de fer aperitius de primer m'encanta, però porta mooooolta feina!!! Sort que alguns els vaig poder preparar amb antelació...pq si no...El menú va quedar guai, oi??? Sort de tu!!! ;)

    Su, si te parece venimos para Cuenca, y yo traigo los aperitivos én Tupper y tu haces una camiseta de pollo XXL...es que me apetece conocer Cuenca...jejeje!!!!

    Su, mis padres cuando vieron el menú se querían apuntar al festín...y mi hermana tb...xo calro...20 personas casi que no cabemos en el comedor!!! jajajaja...puches de postres...mi madre no para...jajaja!!!

    Ara, jo repetiré aperitius pel dia de Nadal...ja que estaven espectaculars!!! ;)

    Petunets,
    Eva

    ResponElimina
  9. Delicias, mooooltes gràcies!!! Per sort la familia son de menjar i saber apreciar-ho...així que ho vaig fer encantada!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  10. aiaiaiaiaiaiaiiiiiiii!!!! quins nervissssss!!!! quin triooo!!! tots m'agradarennnnnnn.
    Quina passada Eva, a que me'ls puc copiar tots per Nadal?? M'encanten!!

    FELICITATS AL RIQUI I HA LA CUINERA QUE AMB AQUEST DINAR ÉS DEVI GUANYAR EL PROTAGONISME TOTAL!! jejejeje pobre Riqui!!!

    ResponElimina
  11. Uaaaaaaaaau!!! Jo em veig incapaç de fer un menú tan currat! Aquests aperitius són fantàstics! Noia, moltes felicitats, els convidats devien estar contentíssims.

    ResponElimina
  12. AHHHHHHH! (Llegir-ho, tot donant-li l’efecte com si ens agafés un atac de cor i, després d’un breu silenci, tornar-hi): AHHHHHHHHH!!!

    Un cop refets, mostrar cara d’incredulitat; escurar-se, dissimuladament, la gola per poder parlar; empassar-se la saliva i, a mitja veu, gairebé com un xiuxiueig, mussitar: “Ne...na... Però..., nena... Això és... Però...”

    I ja, amb la seguretat que tot el que s’ha vist en aquest “post” no és cap miratge, exclamar: “DALLOOOOONSES”!!! (També val dir "COOOOORDILLS"!!!, peró depenent del grau de confiança i el moment, aquests dos mots poden substituir-se per un altre més pujat de to, i que sens dubte reflectirà d'una manera molt més realista l'escena.) :))

    ResponElimina
  13. Wanla! Espectacular Eva! T'has lluit!

    ResponElimina
  14. Ja que l'Enric no ho diu, ho fem nosaltres: COOOOOLLLLLONS! noia, has fet uns aperitius impressionants!!
    enhorabona de tot cor!

    ResponElimina
  15. eva, arribo tard i ja t'ho han dit tot, fins i tot les paraules gruixudes, de manera que em sembla que et canviaré el malnom d'eva petunets pel d'eva aperitius, te l'has ben guanyat :)

    ResponElimina
  16. Eva, estàs feta una cuarranta!!!!!!
    Quina feinada fer tots aquests aperitius, no???
    Felicitats al Riqui i jo m'apunto amb la Su a casa teva, jejeje
    Ptnts

    ResponElimina
  17. Anna, i tant que te'ls pots copiar!!! Ja veuras com triunfes aquest nadal!!!!

    Divina, només és qüestió d'roragintzació! jejeje!!!

    Enric, ETS UN EXAGERAT com diria la gemma!!!! jajaja!!! Boníssim el teu comentari!!! merci!!!

    Iris, moltes gràcies!

    Parella vermella, vosaltres tb sou uns exagerats!!!! jejeje!!!

    Manel, eva de terrassa...eva petunets...i ara eva els aperitius!!! Con mis apodos!!! jiji!!

    Xaro, una mica de feina si...pero va valdre la pena!! A més els convidats son molt agraïts i van tenir una regal fins i tot per la cuinera!!! ;)

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  18. Anònim3/12/08

    Caram Eva, quina delicia de menú, de totes maneres el Riqui i familia s'ho mereixen!!!!. La teva sogra estava encantada.
    Peró com diu la Su l'altra part de falimia reclamen aquests aperitius.
    Moltes Felicitats, per el menú, per les ganes i per la il.lusio amb que ho fas.
    MOLTS PETONS PER ELS DOS.

    Mami.

    ResponElimina
  19. OHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Eva, t'ha quedat ben clar???

    ResponElimina
  20. Increible, vaya curro te has dado. Me alegro que el resultado haya merecido la pena.

    Da gusto ver invitado tuyo.

    ResponElimina
  21. Eva,

    Has posat el llistó taaaaaaaant aaaaaaalt.....!!!!!!.

    Felicitats parella!!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  22. Hola!
    Aquest menu es impressionant!!!!!!!
    Si sabessiu lo que estic aprenent amb vosaltres!
    I com vas fer el menu escrit? es una idea fantastica.
    Moltes gracies per compartir les vostres receptes,
    Rosa M

    ResponElimina
  23. Un menú delicioso, y una presentación de 10.

    Un beso

    ResponElimina
  24. Carai Eva...et puc avisar quan sigui el meu aniversari?
    M'has deixat amb la boca oberta...wwaawww

    ResponElimina
  25. Caram! Quin bé de Déu de taula! Les tapes són espectaculars!!!
    Felicitats al Riki!

    ResponElimina
  26. espectacular todas las entrantes, que presentacion y que conbinacion de sabores, me encantaron todos!
    felicitaciones,


    un saludo, daniela

    ResponElimina
  27. Estic segur que el Riqui i tota la família en van quedar encantats. Quin menú més fantàstic! Ja et dic que t'agafaré algunes idees per a quan tinga de convidats els meus sogres, que són unes persones que es porten beníssim amb mi.

    ResponElimina
  28. Bé; després de veure i sentir tots aquests comentaris, la veritat jo, que puc dir... "ESPATARRANT"; "COLLONUT"; "DIVI"... espere't que vaig a buscar el diccionari... "SUBLIM"; "CELESTIAL"josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  29. "PERFECTE"; "MERAVELLÓS"; "SUBLIM"... JOSEPB.

    ResponElimina
  30. Deu ni do quina feinada!!

    Tot té un aspecte boníssim, i una combinació d'uns plats amb altres excel.lent!

    ResponElimina
  31. Mama, per Nadal alguns d'aquests aperitius cauran...així que ja els probareu...jejeje!!!

    Maria, gràcies!

    Francisco, un poquito de trabajo...xo los invitados se lo merecían!!! ;)

    Glòria, ja ho deien...que no m'invitaran a casa seva... ;)

    Rosa M, moltes gràcies per la teva visita!!! El menú el pots fer amb un word o fent servir la web: http://www.picnik.com/

    Cocinica, muchas gracias!!! Al menos la intención estaba...jejeje!!

    Silvia, i tant!!! pero tu menges per dos...n'haurem de fer més!!! Com et trobes???

    Anna, me'n alegro que t'agradin!!

    Daniela, como estas??? Tu pide que te los envio...:)

    Francesc, doncs ja em diras que els hi ha semblat...segur que triunfes!!!

    Josep, tu com el teu germà sou uns EXAGERATS!!! jejeje...moltes gràcies per aquetes floretes!!!

    Sara, no sabria pas quin triar...tots estaven espectculars!! ;)

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  32. Mare meva Eva, quin menú, és una passada! Fa una pinta impressionant: prenc nota de tot! Ara, ni pensar de fer-ho tot de cop és una feinada de por!

    Ets una grandíssima cuinera!!!

    ResponElimina
  33. Quin peazo de menú. Això és d'estrella michelín. Que rebó. T'agafo moltes idees.
    Salut!!!

    ResponElimina
  34. ¡ Madre mía ! Esto es un menú de lujo. Creo que me gusta todo.
    ¿ Cuanto tiempo estuvisteis cocinando? Estas pijaducas me encantan pero sé el tiempo que lleva hacerlas.
    Desde luego me encantaría celebrar mi aniversario así, mejor que en cualquier restaurante.
    Enhorabuena y buen fin de semana,
    María José.

    ResponElimina
  35. Fantàstic!! De veritat el menú espectacular, i la presentació i això de tenir fins i tot imprés el menú...No sé si m'animaré a fer-ho al Nadal..perque sempre m'embolica més del compte.

    ResponElimina
  36. Laura, és qüestió de planificar-se...i que l'oriol et doni un cop de mà!!! Ni que sigui netejant la cuina...jejeje!!!

    Olles i somriures, ja m'agradria ja!!! Ja em diràs si t'animes a fer alguna coseta...

    Mª José, pues empecé 1 día antes...suerte que algunas preparaciones se podían hacer con antelación...pq sinó me coge algo!!! jajaja!! Sisisi, a mi tb me gusta mucho hacer aperitivos...pero mucho más trabajo que hacer un primer plato...sobretodo si hay pandilla a comer...xo como tú dices vale la pena reunir a la familia!!!

    Núria, si ja tens el menú pensat ja el pots fer ara...així t'evites feina a últim moment!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  37. Uyss...Eva, encara no ho tinc decidit, només el segon plat, que em va agradar molt la recepta d'ahir d'en David Lienas...La resta encara per decidir..

    petunets
    núria

    ResponElimina
  38. Moltes idees bones per fer els aperitius del dia de Nadal,fantàstics.
    Salutacions

    ResponElimina
  39. Eva, bonica!! Que em podries dir d'on has tret lo del menú, es que tinc una amiga molt interesada...i potser jo tambè m'animo..

    Petunets
    Núria

    ResponElimina
  40. IMPRESSIONANT!!!
    Aquest menú és dels que m'agraden a mi!
    una mica d'aquí, una mica d'allà, mmm..mmm...
    delicioses totes les receptes!
    Felicitats!
    Segur que van sortir de la taula ben contents!
    Un petó!!!

    ResponElimina
  41. Cris, d'això es tracta, d'agafar idees!!

    Núria, perdona la tardança xo en el comentari a la Rosa M. ja li havia posat,el menú el pots fer amb un word o fent servir la web: http://www.picnik.com/

    Illetapitita, a mi tb m'agraden molt, així pots anar probat varies cosetes...i segur que alguna cosa agrada!!! jeje!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  42. Ho sento Eva, que no l'havia llegit. El picnik, el tinc així que miraré de fer-ho.

    Petunets
    Núria

    ResponElimina
  43. Anònim31/12/08

    Estic amb el Joan miran't el teu blog, tenim tanta gana, després de veure tots els teus plats!!!!!!
    En Joan el que mes li ha impressionat són els teus pastissos!!!! (Sònia Agustí i marit)

    ResponElimina
  44. Sonia!!! Quina ilu!!! M'en alegro que us agradi...tema pastissos, el pròxim dia li agafes un tallet epl Joan pq el probi!!! jeje!!! Bon Any reina!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  45. Anònim23/1/09

    Alucino neeennaaaa!!! però quins aperitius. M'encanta el teu blog, em faré addicta. Estàs feta una artista!!!!

    ResponElimina
  46. Castoraaaaa!!! ja veus...ara ja no tens excusa per no variar del Llom amb crosta...jejeje!!!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  47. no m'ho puc creure... estic embobada... i jo que em pensava que aixo del blog anava en broma... és espectacular Eva!!!

    ResponElimina
  48. Hola Krol, qui ets? me'n alegro que t'agradi!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  49. Jeje... Soc la Carol Palau! Bua m'has deixat molt parada...Buscava com cuinar a woc i he pensat vaig a veure el blog de l'Eva i com m'enrecordava perfectament del nom!!!

    ResponElimina
  50. Carooooool...quina ilu!!! correeeee...tens el mateix mail??? ara t'en envio un!!!!
    Cuina amb wok no tinc res... :(
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina