15/7/20

COULANT DE POP

 

Ahir van venir a sopar l'Emi i l'Edu, que ja els tenim aquí directes de Basilea. Aquest sopar ja és una tradició de l'estiu, i aquesta vegada encara més que desde Reis no ens veiem.



Per sopar vaig preparar aquest Coulant de Pop. BRUTAAAAL!!! 

El vaig descobrir a través de la Gemma, i és del restaurant AQ de Tarragona, on a instagram van posar el vídeo de com el fan.


Us el recomano molt. La combinació és deliciosa i la presentació queda molt xula. És un puré de patata casolà, al centre el rovell d'ou, cobert de tomàquet escalivat i coronat per les làmines de pop. Porta botifarra de perol al voltant, que amb l'escalfor es desfà... INCREIBLE DE BO!!! Ja em direu que us sembla si el feu!!!


INGREDIENTS
  • patates monalisa
  • rovell d'ou ecològic
  • puré de tomàquets escalivats 
  • pop cuit
  • botifarra del perol (demaneu a la xarcuteria que us el tallin fi amb la màquina a lo llarg)
  • Per decorar: caviaroli, pebre vermell i sal maldon
  1. Per fer el puré de patata, posar les patates pelades i tallades a trossos en una olla amb aigua, sal i un raig d'oli fins que estiguin toves (uns 30 minuts aprox.)
  2. Amb un passapurés (o forquilla si no en teniu) fer el puré, afegint aigua de la cocció fins aconseguir la densitat desitjada. Condimentar amb sal, pebre i oli verge extra.
  3. Posar els aros d'emplatar sobre una safata amb paper de forn. Precalentar el forn a 180 graus.
  4. Cobrir el voltant d'un aro d'emplatar amb les tires de botifarra del perol. Afegir el puré de patata que cobreixi tot el motlle.
  5. Amb una cullera fer un forat al mig del puré de patata (sense arribar al final) i posar-hi el rovell d'ou.
  6. Tapar amb el puré de tomàquet escalivat.
  7. Afegir les rodanxes de pop tallades a tot el voltant.
  8. Calentar els coulants al forn durant 5 minuts (si ho heu preparat amb antelació uns 10 minuts).
  9. Decorar amb pebre vermell, sal maldon, un bon raig d'oli verge extra i caviaroli.
  10. Servir inmediatament.
Nota: com recomanen des del restaurant, el puré de patata no el feu amb molta antelació, ja que perd molt. Sempre és millor fer-lo al mateix moment o un parell d'hores màxim de menjar-ho.


Bon profit!!!

FONT: Restaurant AQ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada