25/5/18

LLUÇ A LA DONOSTIARRA AMB ESPÀRRECS BLANCS


L'altre dia us vaig compartir per Instagram aquest Lluç a la Donostiarra que vaig fer per sopar. Com alguns de vosaltres em vau demanar la recepta, aquí us la deixo.

Tot va venir pq vaig comprar un manat d'espàrrecs blancs frescos de Navarra (jo els vaig comprar al Lidl) i pensant quina recepta podia fer, em va venir al cap aquest plat tant tradicional de la cuina vasca.

És un plat super fàcil de fer, i d'aquests de quedar bé! Si teniu invitats serà un èxit segur! I si afegiu unes cloïsses ja serà la bomba! A casa ens va encantar a tots, fins i tot als tres peques en van menjar i repetir...Amb això us ho dic tot! Ah, i sobretot enrecordeu-vos de comprar pa :)

INGREDIENTS
  • 1.500 kg Lluç a lloms sense espina
  • 2 alls picats (+ opcional bitxo, jo no en vaig posar pq en menjàven els petits)
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 1 got de vi blanc
  • 3-4 gots aprox. d'aigua o fumet
  • julivert
  • espàrrecs blancs frescos
  • 3 ous
  1. Salar el lluç.
  2. Coure els ous en aigua bullint durant 10 minuts.
  3. Amb un pelador pelar els espàrrecs.
  4. Posar en una cassola aigua a bullir amb sal i coure els espàrrecs blancs uns 8-15 minuts depenent del gruix (amb un gavinet comproveu si estan tendres).
  5. En una cassola ample, fregir els alls amb un parell de cullerades d'oli. Incoporar la farina i barrejar bé pq es cogui fins obtenir com una papilla. Seguidament abocar el vi blanc i un cop reduit l'aigua per fer la salsa (si veieu que us fa falta més aigua l'incorporeu).
  6. Incorporar el lluç a la cassola amb la pell cara amunt i afegir el julivert picat. Coure durant uns 3 minuts, donar la volta al peix i coure 3 minuts més.
  7. Afegir els espàrrecs blancs i els ous durs i coure el conjunt 5 minuts més.
  8. Servir ben calent.
Bon profit!

1 comentari:

  1. Quina gana m'has fet venir! A veure si trobo uns bons esparrecs blancs i faig aquesta recepta, que té una pinta per llepar-se'n els dits! Molts petons!

    ResponElimina