10/4/17

MOUSSE DE LLIMONA AMB MELMELADA DE RUIBARBRE

Les postres del dinar de Diumenge de Rams va ser una mousse de llimona amb melmelada de ruibarbre. Boníssima!!!! Podeu fer el mateix gotet amb melmelada de maduixes :)


El ruibarbre és una planta molt coneguda a les cuines centreeuropees, britàniques i nord-americanes. És una hortalissa encara que en alguns països com Estats Units és considera una fruita. 
Amb el ruibarbre s'elaboren moltes receptes de postres ja que el seu gust àcid resalta la dolçor de pastissos o altres preparacions. 
Aquí costa una mica de trobar, i jo vaig tenir la sort que els nostres grans amics Emi i Edu me'n portessin directament d'alemania. Mil gràcies!!! Ja sabeu la ilusió que em va fer aquesta sorpresa!! #Guapos



MELMELADA DE RUIBARBRE I MADUIXES

  • 600 gr de ruibarbre + 200 gr maduixes
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • sucre
  1. Abocar al vas el ruibarbre i ls maduixes amb el suc de llimona i programar: 30'-T:100 - V.2
  2. Retirar del vas, pesar el total del puré i calcular un 60% del seu pes en sucre. Retornar-ho tot al vas i programar: 7'-T: varoma -V.2
  3. Abocar-ho en calent en pots de vidre esterilitzats, donar-li la volta i deixar-los refredar de l tot en aquesta posició per el buit.
  4. Aquesta tècnica es pot utilitzar per fer melmelada de qualsevol fruita.
Font: Escola de Cuina Gormand


MOUSSE DE LLIMONA AMB MELMELADA DE RUIBARBRE (per 6 gotets)
  • Per la base: 120 gr galetes + 50 gr mantega 
  • 200 gr nata per montar
  • 2 clares d'ou
  • un pessic de sal
  • 100 ml de suc llimona
  • 250 gr llet condensada
  • melmelada de ruibarbre (o melmelada de maduixa)
  • maduixes
  1. Triturar les galetes i barrejar amb la mantega fosa. Posar a la base dels gots i prémer una mica pq quedi compacte.
  2. Montar la nata i reservar.
  3. Batre les clares amb el pessic de sal a punt de neu.
  4. Barrejar la llet condensada amb el suc de llimona.
  5. Incorporar delicadament les clares montades a la barreja de llet condensada i després la nata amb moviments envolvents. Posar-ho dins una màniga pastissera.
  6. Omplir els gotets amb la mousse.
  7. Reservar a la nevera un mínim de 3 hores.
  8. Per servir, posar la melmelada de ruibarbre per sobre i dauets de maduixa natural.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada