El dia 7 de març va ser el meu aniversari i el diumenge passat va venir a dinar la familia per celebrar-ho! Com ja sabeu m'encanta fer anys, i més si ens reunim tots per celebrar-ho.
Vaig tenir claríssim que de primer faria els aperitius que vam aprendre a fer al fantàstic Taller de blocaires que ens va convidar la Su de l'Espai de Cuina Su23.11. En vam reunir amb la Nuni de Cuinetes, la Sandra i el Xavi
d'Els Fogons de la Bordeta, amb l'Alba i el Jordi (i la petita Aina) d'El Taller de Cuina, el Jordi de Tot és bo el que l'olla cou, l'Ivana de My Little Things, la Bet de
Tastarutes, l'Òscar de Decuina.net i la Laura de Coure Coulants. Va ser una nit fantàstica on a part de xerrar, cuinar i sopar aquestes fantàstiques receptes, vam aprendre un munt de coses sobre la tófona, tècnica de fumar aliments, trucs de tota mena, recomanacions gastronòmiques... Moltes gràcies Su per aquesta vetllada!
Doncs aquí teniu els aperitius que vam preparar: uns Sablés de parmesà, un Dauet de
bacallà confitat amb sobrassada i mel i una Mouse d’escalivada amb
formatge de cabra gratinada. A més, jo pel dinar també vaig fer un Gotet de crema de carbassa amb foie micuit!
4 aperitius deliciosos, fàcils de fer, que es poden tenir fets amb antelació i boníssims!!!
I recordeu que ara també em podeu seguir a través de la pàgina del facebook de El Cullerot Festuc, us espero!
SABLÉS DE PARMESÀ
INGREDIENTS
- 125 g de farina
- 1 rovell d’ou
- 75 g de formatge Parmesà (o Grana Padano).
- 95 g de mantega pomada
- 1 pessic de sal i pebre negre
- Pebre rosa per decorar (per mi és la gràcia d'aquestes galetes!)
- En un bol barregem la mantega, el rovell, la farina, el parmesà, un pessic de sal i pebre negre.
- Formar tubs, embolicar-los amb film i deixar reposar a la nevera o congelador una estona.
- Tallar el cilindre a rodanxes de mig centrímetre (han de ser galetes d'una sola mossegada ja que es trenquen amb facilitat) i colocar-les sobre paper de forn.
- Empolsinar les galetes amb pebre rosa trencat.
- Enfornar a 180 ºC durant uns 8-10 min.
- Deixar refredar sobre una reixa.
FONT: Espai de Cuina Su 23.11
MOUSSE D'ALBERGINIA ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA
INGREDIENTS
- 3 albergínies
- sal, pebre
- 250 ml. de nata líquida
- 100 gr. de rulo de cabra
- Escalivar les albergínies i retirar la polpa.
- Si no tenim brasa, perquè agafi gust de fumat, en un wok, posar farigola i romaní, encendre-ho, posar l'albergínia en un plat a sobre la reixa i tapar.Segellar la tapa amb paper film pq no surti el fum i esperar uns 10 minuts (si el teniu massa estona agafarà massa gust de fumat!).
- Posar en un got l'albergínia i la nata i triturar. Condimentar.
- Posar la mousse en recipients aptes per anar al forn, disposar el formatge esmicolat per sobre i portar al Grill fins que aquest estigui desfet.
- Servir acompanyat de torradetes.
FONT: Espai de Cuina Su 23.11
DAUET DE BACALLÀ AMB SOBRASSADA I MEL
INGREDIENTS
- 1 llom de bacallà salat i dessalat (300 gr aprox)
- 100 gr sobrassada
- 2 cebes tallades petites
- mel
- Tallar a daus el llom de bacallà i posar-lo a confitar en un cassó amb oli d'oliva durant uns 3-4 minuts a foc molt lent. Retirar sobre paper absorvent.
- Coure la ceba en una paella durant uns 25 minuts a foc baix. Afegir la sobrassada i la mel i deixar que es fongui.
- Decorar el dau de bacallà amb una mica de sofregit.
FONT: Espai de Cuina Su 23.11
GOTET DE CREMA DE CARBASSA AMB FOIE MICUIT
INGREDIENTS
- 2 cebes
- 1 porro
- 900 gr de carbassa
- 150 gr patates
- 3/4 l de brou fluix
- Foie micuit
- Sofregir les cebes i el porro amb mantega i oli.
- Afegir la carbassa tallada a trossos i donar unes voltes.
- Abocar el brou i quan comenci a bullir, les patates tallades a quadrets.
- Coure lentament 30 minuts. Triturar i colar.
- Disposar el foie micuit al fons de les copes i abocar la crema molt calenta a sobre.
Oh, quins records, que bé que ens ho vam passar, oi? t'han quedat uns aperitius estupendíssims i és que la ocasió bé s'ho mereixia, oi? un petonet preciosa!!
ResponEliminaQuins súper aperitius!!!! Quines propostes mes xules que ens va fer la Su oi? Va estar molt bé!!! A veure si ho repetim! ;) No hi ha res com celebrar els aniversaris amb la gent que estimes!! Moltes felicitats guapíssima!!! Petons!!
ResponEliminaunos aperitivos fantásticos y buenos todos,un taller magnifico y con buena gente
ResponEliminapeto
mmmm, tot deliciós!!! Felicitats, guapa!
ResponEliminaOh nena!! Segur que tothom va sortir tan encantat com nosaltres del sopar, boníssim!!
ResponEliminaPetonets guapi
Sandra
hola solete!!! tots tenen molt bona pinta, però crec que els sablés m'han robat el cor! jijijiji. petonets
ResponEliminaJa veig que va ser un taller molt ben aprofitat, els aperitius són ideals per un dinar de celbració de quedar bé.
ResponEliminaSegur que la teva família va quedar encantada!
OOOHHHH!! Són aperitius de restaurant!! T'han quedat de 10!! Ahh! i moltes felicitats endarrerides!
ResponEliminaAperitius fantàstics...Una bona trobada i segur que si, que vau aprendre moltes coses. Felicitats!!
ResponEliminaUhmmm!!!! Quina delicia d'aperitius!!!
ResponEliminaSegur que us ho vareu passar genial.
Petonets :-)