Ja tenia ganes de poder participar en la convocatòria de la Recepta del 15, i aquest mes ens ho han posat molt fàcil, i és que l'ingredient escollit són els bolets!!!
Així que aquest cap de setmana vaig aprofitar per anar a la plaça i comprar fredolics per poder fer aquesta sopa tan i tan bona...que ara que fa fred a casa ens ve molt de gust menjar plats de cullera!
No dubteu a fer-la, és molt senzilla i boníssima!!! :)
INGREDIENTS
- 300 gr de fredolic + 100 gr de fredolics per la guarnició
- la part blanca de 2 porros
- 30 cc d'oli
- 30 gr mantega
- all i julivert
- 800 cc d'aigua calenta
- 4 llesques de pa torrat al forn o fregits
- Netegem els fredolics i els tallem a trossos.
- Sofregim en un cassó el porro tallat ben petit amb l'oli. Condimentem amb sal i sucre.
- Incorporem els fredolics uns 7 minuts i després l'aigua calenta.
- Deixem que bulli uns 12 minuts i si volem ho triturem perquè tingui textura rústica.
- Saltar els 100 gr de fredolics per la guarnició amb all i julivert.
- Servir la sopa molt calenta amb els fredolics saltats i una llesca de pa torrat.
Bon profit!
FONT: Escola de Cuina Gormand.
La meva mare també fa una sopa de fredolics boníssima (la tenim al bloc, de fet!) i ens encanta! Aquesta teva queda pendent, deu ser tan reconfortant!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar bonica!
Petonets
Sandra
No n'he menjat mai, i em sembla que ha de ser boníssima!
ResponEliminaPetons
Jo tampoc l'he tastada mai i deu estar molt bona!
ResponEliminaAra que fa fresqueta conviden les sopes calentes oi?
Molts petons guapíssima!
M'encanten les sopes de fredolics! Precisament ahir en parlàvem amb un bon amic que li agrada molt cuniar :)
ResponEliminaI ara a l'hivern les sopes calentones vénen molt de gust.
Una sopa boníssima! Els fredolics són els meus bolets preferits!
ResponEliminaMolt bona!!.Els fredolics són molt gustosos.
ResponEliminauna sopa muy buena y bien aromatica
ResponEliminapeto
Aquesta és la que tinc pendent de penjar!!! Fàcil i bona!!!
ResponElimina(és que tinc fredolics per donar, vendre, regalar i congelar!!!)
Ptns
ResponEliminaEva; Els fredolics, -d'aquí el seu nom; de fred,- són fàcils de fer i d'un resultat molt i molt bo. Jo l'he feta i és un encant. Salutacions Eva¡¡ :-D :o)
Els unics bolets que he agafat son els fredolics :) molt bona!!!
ResponEliminaSalutacions
Jorge R
Al meu bloc hi tinc la versió "destroyer" ( amb bolets congelats) i light ( amb formatgets descremats), per fer cada dia i a més fer règim! Res a veure amb la teva, amb fredolics de debò....:P
ResponEliminaVisca els bolets! llàstima que siguin tan cars i durin tan poquet durant l'any, oi?
Un petonet!
Ostres quina sopa més bona!!! Me l'apunte a "receptes pendents"!!
ResponEliminaBones guapa!!!
ResponEliminaQue tinguis unes bones festes!!! Els nens surten molt macos!!!
Després de passar-me molts mesos consultant blocs de cuina, m'he decidit a fer-ne un de meu... però no hi ha manera de que em surtin els ingredients en llistat... em surten tots seguits...
T'agrairia molt que em diguessis com ho fas.
Pd. FELICITATS PEL BLOC!!!