15/11/12

SOPA RÀPIDA DE FREDOLICS



Ja tenia ganes de poder participar en la convocatòria de la Recepta del 15, i aquest mes ens ho han posat molt fàcil, i és que l'ingredient escollit són els bolets!!!

Així que aquest cap de setmana vaig aprofitar per anar a la plaça i comprar fredolics per poder fer aquesta sopa tan i tan bona...que ara que fa fred a casa ens ve molt de gust menjar plats de cullera!

No dubteu a fer-la, és molt senzilla i boníssima!!! :)

INGREDIENTS

  • 300 gr de fredolic + 100 gr de fredolics per la guarnició
  • la part blanca de 2 porros
  • 30 cc d'oli
  • 30 gr mantega
  • all i julivert
  • 800 cc d'aigua calenta
  • 4 llesques de pa torrat  al forn o fregits
  1. Netegem els fredolics i els tallem a trossos.
  2. Sofregim en un cassó el porro tallat ben petit amb l'oli. Condimentem amb sal i sucre.
  3. Incorporem els fredolics uns 7 minuts i després l'aigua calenta.
  4. Deixem que bulli uns 12 minuts i si volem ho triturem perquè tingui textura rústica.
  5. Saltar els 100 gr de fredolics per la guarnició amb all i julivert.
  6. Servir la sopa molt calenta amb els fredolics saltats i una llesca de pa torrat.
Bon profit!

FONT: Escola de Cuina Gormand.                                                                                                   

13 comentaris:

  1. Anònim15/11/12

    La meva mare també fa una sopa de fredolics boníssima (la tenim al bloc, de fet!) i ens encanta! Aquesta teva queda pendent, deu ser tan reconfortant!
    Moltes gràcies per participar bonica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. No n'he menjat mai, i em sembla que ha de ser boníssima!
    Petons

    ResponElimina
  3. Jo tampoc l'he tastada mai i deu estar molt bona!
    Ara que fa fresqueta conviden les sopes calentes oi?
    Molts petons guapíssima!

    ResponElimina
  4. M'encanten les sopes de fredolics! Precisament ahir en parlàvem amb un bon amic que li agrada molt cuniar :)
    I ara a l'hivern les sopes calentones vénen molt de gust.

    ResponElimina
  5. Una sopa boníssima! Els fredolics són els meus bolets preferits!

    ResponElimina
  6. Molt bona!!.Els fredolics són molt gustosos.

    ResponElimina
  7. una sopa muy buena y bien aromatica
    peto

    ResponElimina
  8. Aquesta és la que tinc pendent de penjar!!! Fàcil i bona!!!
    (és que tinc fredolics per donar, vendre, regalar i congelar!!!)
    Ptns

    ResponElimina

  9. Eva; Els fredolics, -d'aquí el seu nom; de fred,- són fàcils de fer i d'un resultat molt i molt bo. Jo l'he feta i és un encant. Salutacions Eva¡¡ :-D :o)

    ResponElimina
  10. Anònim29/11/12

    Els unics bolets que he agafat son els fredolics :) molt bona!!!

    Salutacions
    Jorge R

    ResponElimina
  11. Al meu bloc hi tinc la versió "destroyer" ( amb bolets congelats) i light ( amb formatgets descremats), per fer cada dia i a més fer règim! Res a veure amb la teva, amb fredolics de debò....:P

    Visca els bolets! llàstima que siguin tan cars i durin tan poquet durant l'any, oi?

    Un petonet!

    ResponElimina
  12. Ostres quina sopa més bona!!! Me l'apunte a "receptes pendents"!!

    ResponElimina
  13. Bones guapa!!!
    Que tinguis unes bones festes!!! Els nens surten molt macos!!!
    Després de passar-me molts mesos consultant blocs de cuina, m'he decidit a fer-ne un de meu... però no hi ha manera de que em surtin els ingredients en llistat... em surten tots seguits...
    T'agrairia molt que em diguessis com ho fas.
    Pd. FELICITATS PEL BLOC!!!

    ResponElimina