26/1/11

PASTÍS KANSAS

El dissabte vam tenir una celebració molt esperada i especial: el nostre estimat avi va fer 90 anys!!!

I com li vam dir a ell: "L'estimem, l'admirem i que és una gran persona tot i no haver-ho tingut fàcil a la vida, que ha sabut fer front a situacions complicades i no per això ha perdut l'humor, la il.lusió i les ganes de superar-se cada dia. Estem orgullosos de tenir un avi tan bo, modern i amb tantes inquietuds." Realment és un model a seguir...

Te queremos avi!!!





Li vam fer una gran festa tota la familia, on la meva mare li va preparar un dinar de 3 estrelles michelin!!! Estava tot boníssim! :)

Jo vaig fer les postres, i vaig triar aquest pastís Kansas que és DELICIÓS!!! La combinació de iema i trufa queda boníssima, i trobo que queda fantàstic com a pastís d'aniversari!

La meva germana i jo vam encarregar la placa de xocolata per decorar el pastís i també li vam fer piruletes de xoco amb la foto.



Tot va sortir rodó, i vam acabar el dia pasant pel.lícules amb Super 8 de quan erem petites, ja us podeu imaginar que l'avi i l'àvia van estar molt contents!!!



INGREDIENTS BISCUIT
  • 150 gr de farina
  • 150 gr de sucre
  • 5 ous
  • una cullerada de llevat en pols
  1. Montar els ous i el sucre a punt de relleu.
  2. Afegir la farina i el llevat tamissats i mesclar amb moviments envolvents.
  3. Abocar en un motlle previament engreixat i enfornar durant 30 minuts a 180º.
  4. Un cop fred, partir per la meitat i reservar.

INGREDIENTS PER LA IEMA CLARA
  • 270 gr d'ous (5 ous aprox)
  • 60 gr d'aigua
  • 230 gr de sucre
  • un pessic de cremor tàrtar
  1. Fer un xarop amb el sucre, l'aigua i el cremor tàrtar.
  2. Quan comenci a bullir abocar a raig fi sobre els ous lleugerament batuts.
  3. Colar i retornar al foc sense deixar de remoure fins que espeixeixi.
  4. Refredar inmediatament i reservar.

INGREDIENTS PER LA TRUFA CUITA
  • 200 gr de xocolata negra
  • 1 litre de nata
  • 100 gr de sucre
  1. Bullir la nata amb el sucre.
  2. Retirar del foc i afegir la xocolata barrejant bé fins que quedi tota dissolta.
  3. Deixar refredar a la nevera un mínim de 24 hores i montar-la.

ALTRES INGREDIENTS
  • gelatina
  • xarop a 30º
  • licor cointreau
  • xarop de sucre cremat

MONTATGE DEL PASTÍS
  1. Partir el biscuit i xupar-lo amb la barreja de xarop i licor a parts iguals i farcir amb la trufa, deixant una mica per decorar els laterals.
  2. Extendre la iema clara sobre la coberta del pastís.
  3. Amb una cullera pintar la superfície amb el xarops de sucre cremat i amb un pinzell pintar amb la gelatina.
  4. Decorar els laterals amb trufa.
  5. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand

28 comentaris:

  1. Moltes felicitats por tener la suerte de tener un avi tan chulo a los 90 años, y felicidasdes a ti porque el pastel esta a la altura de la fiesta.Muy bonito y bien remarcado el contorno con esa trufa te ha quedado genial y seguro que avi no dejo nada.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  2. recoi, quin avi tan xulo, com diu el miquel! segur que es ben mereix aquest àpat, felicitts per ell, per la mare cuinera (ep!, menú de luxe) i per la pastisssera, és clar!

    ResponElimina
  3. Anònim27/1/11

    Moltes felicitats!Quina il·lusió! I el pastís fa una cara!!!MMM. Moltes gràcies per la recepta.
    Emma

    ResponElimina
  4. Un pastís excel·lent per una ocasió inoblidable
    Moltes felicitats

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats al vostre avi!!!! ja m'agradaria arribar als 90 tan bé com ell!!! i el pastís amb molt bona pinta! petonets

    ResponElimina
  6. Felicitats!!!!!!! 90 anys és una edat molt bonica i s'ha de celebrar com cal!
    L'avi Vicenç té molta sort de tenir una família i unes nétes que se l'estimin tant.
    Aquest pastís porta molt feina, però queda boníssim, oi? Em recorda un Sant Marc...
    I la presentació ha quedat genial!

    ResponElimina
  7. Felicitats a l'avi!!Un dianr deliciós.

    ResponElimina
  8. Hola,
    Quina il·lusió poder compartir aquest aniversari tota la família... Felicitats a tots! A l'avi i a les cuineres. Un pastís realment per a celebracions importants!

    ResponElimina
  9. Quina sort tenir una avi de 90 anys i tant xulo!!!!!!
    Veig que la afició a la cuina et ve de la teva mare, quin menú noia!!!!

    Ptnts

    ResponElimina
  10. HOLA GUAPA TU


    FELICITACIONS PEL AVI VICENS , QUE GUAPO QUE ESTÀ EL NOI,...EM DONES MOLTA ENVEIJA SANA,...DONCS MALAURADAMENT JO NO VAIG TENIR LA SEVA SORT , I NO VAIG PODER CONEIXER ELS MEUS AVIS

    MIL PETONETS I BON ANY, SUSANNA

    ResponElimina
  11. Anònim27/1/11

    PER MOLTS ANYS A L'AVI!!! Fa una bona cara imncreïble, m'encanten els avis vitals i amb inquietuds! La meva pavia ens va deixar fa just tres dies, però la pobra ja estava molt apagadeta... en fi!
    El pastís m'ha robat el cor... trufa i rovell, m'encanta!!!
    PEtonets maca,
    Sandra

    ResponElimina
  12. Eva, que bé poder gaudir d'un avi tan eixerit a aquestes edats!! Per molts anys!! I el teu superpastís va estar a l'alçada de tal efemèride. ;) Bravo! I bravo per la teva mare també per aquest menú 3 estrelles. :)
    Petonets!

    ResponElimina
  13. És una sort poder gaudir d'un avi de 90 anys tan trempat i modern! Que en pogueu celebrar moooolts més!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  14. Lo primero felicitar al avi!!! 90 añazos!! ojalá llegara a esa edad con tan buena cara!! y por el pastel... es todo un detallazo!! besotes de la Vaca!!

    ResponElimina
  15. Hola!! He trobat el teu blog a través del de: no tot són postres... a la cuina i com sempre m'agrada descobrir coses noves em qudo seguint-te.

    Moltes felicitats al teu avi, i 90 anys, deu ni do! I que content que se'l veu jejeje Amb aquís pastís tan bó i aquestes netes, per a menys :)

    Em quedo donant una volteta per aquí...

    Fins al teu pròxim post! Bon Diumenge!

    ResponElimina
  16. Moltes felicitats a l' avi per aquests 90 anys, un menú i un pastís espectaculars!

    ResponElimina
  17. Ya estamos acostumbrados a vuestras grandes celebraciones...
    Felicidades a todos , al cumpleañero y las cocineras.
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  18. Felicidades a tu abuelo, ellos se lo merecen todo, y que cumpla otros 90 mas, besos, epa.

    ResponElimina
  19. Me he emocionado, esta estupendo, que bien os veo!!!!!.
    Un besote

    ResponElimina
  20. Jo de gran vull ser com el teu avi, mira que està fantàstic.
    T'ho dic de veritat, no sembla l'edat que té. Si t'explica el secret el comparteixes...
    Deuria estar molt content, ja se li veu a la cara.
    Moltes felicitats.

    ResponElimina
  21. Qué bueno volver a verte y que me encuentre con una fiesta de esta categoría.
    No se sí me gusta más el pastel o el homenajeado.
    Besitos sin gluten.

    ResponElimina
  22. Moltes felicitats per el teu avi! segur que va ser un dia fantàstic i molt emotiu ja que no hi ha res més bonic que poder disfrutar dels avis de gran. Jo vaig poder disfrutar del meu vesavi fins els 103 anys!! :)i tinc una avia jove :)
    Un menú de luxe i un pastís preciós amb la fotografia i deliciós!!
    Molts petonets bonica

    ResponElimina
  23. Anònim2/2/11

    Guapa no teniu taules lliures a casa vostre per venir a dinar?? cada vegada que llegeixo aquestes receptes se'm cau la baba...
    Ah!! dema començo papilles amb la Ona, t'he de trucar per veure amb quina fruita vas començar tu amb el Jan.
    Petonets
    Gemma

    ResponElimina
  24. Nena, quin avi mes maco que tens, no sembla que tingui 90 anys, està superbé.

    Felicitats i.... mai hauria dit que el pastis el vas fer tu, jeje.

    petonets preciosa.

    Ara.

    ResponElimina
  25. Hola Eva,
    diumenge la meva mare fa 75 any i fa temps, quan vaig veure aquest reciòs pastís que vas fer pel teu avi que me'l vaig guardar a preferits per quan tingués una bona ocasió per fer-lo, i crec que aquesta n'és una. Et volia preguntar, què és el xarop de sucre cremat? es compra o es fa? SI el fas, m'expliques com? (encara que potser em puc imaginar que es fa caramelitzant primer el sucre abans de fer el xarop) però si em dones les proporcions, millor.
    Moltes gràcies i fins aviat!

    Blanca

    ResponElimina
  26. Hola Cala Blanca,
    El xarop de sucre cremat el pots fer així:
    150 gr de sucre
    45 gr d'aigua
    unes gotes de suc llimona
    Poses els ingredients en un cassó i fas un caramel molt fosc. Apartes del fos i amb compte vas afegint aigua calenta poc a poc fins que obtinguis un xarop de textura densa. Ho tornes a posar a foc i deixa que bulli. Ho reserves a la nevera, dura moltíssim!

    Ja m'explicaras que tal el pastís i la celebració! ;)

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina