20/1/11

CALAMARS AMB ROMESCO


Quan l'altre dia vaig veure aquesta recepta de la Glòria no vaig dubtar que la faria ben aviat, i així ha estat. Un plat que ha fet les delicies d'avui i que ben segur repetiré! Jo l'he fet un puntet picant i amb arròs per acompanyar.

Com veieu és fàcil de fer, amb pocs ingredients i es pot fer amb antelació. Que més voleu? :)


INGREDIENTS

  • 4 calamars grossos tallat a rodanxes
  • 2 alls
  • 2 llesques de pa
  • 30 avellanes torrades
  • 1 nyora
  • 4 tomàquets vermells madurs ratllats
  • bitxo
  • fumet de peix
  1. Posar a hidratar la nyora en aigua. Treure la pell i reservar.
  2. Fregir les llesques de pa en oli.
  3. Fer una picada amb les llesques, l'all, la polpa de la nyora i les avellanes.
  4. Saltar els calamars en una paella amb oli. Retirar i reservar.
  5. Sofregir el tomàquet amb el bitxo. Afegir la picada i el fumet i seguidament els calamars. Condimentar amb sal i pebre i deixar-ho coure uns 25 minuts.
  6. Servir acompanyat d'arròs i unes torradetes de pa per sucar.
Bon profit!

FONT: Glòria i Josep del "El Cafè de Nit".

24 comentaris:

  1. A mi també em va agradar quan la va fer la Glòria. Han de ser molt bons i trobo que amb el puntent picant i l'arròs l'has ben encertat!

    ResponElimina
  2. Hola! Acabo d'entrar per primera vegada al teu bloc i m'agrada molt...tant que ja t'he afegit als meus blocs preferits. Jo també vaig veure la recepta de la Glòria i vaig pensar l'hauré de fer, ara després de veure la teva ja dic "l'he de fer ja, però ja!!" T'aniré visitant. un petó, Paula (http://bontiberi.blogspot.com)

    ResponElimina
  3. A mi també em va agradar molt aquesta recepta i de ben segur que la faré aviat, l'arròs un acompanyament ideal
    Ester

    ResponElimina
  4. Ei.....quina pinta que té....segur que el faré aviat!
    Per cert, em va fer molta ilu haber-te conegut ahir...tot un plaer!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  5. Jo també me'l vaig apuntar de seguida, que ara és època de romescos :)
    T'ha quedat fantàstic, el puntet picant segur que li queda sensacional ;)

    ResponElimina
  6. quina gran tornada! uns calamars de de ben segur han d'estar boníssims!! petonets

    ResponElimina
  7. Tenen una pinta genial...
    ... has provat mai de fer el romesco amb pipes?
    ... saps si pot quedar també bé?
    És que sóc alèrgica a la resta de fruits secs.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Hola,
    crec que aquests calamars de la Glòria ens van cridar l'atenció a molts.. Jo em vaig guardar la recepta i veient també el bon resultat teu, els hauré de fer ben aviat!

    ResponElimina
  9. Ja els vaig veure a la Glòria i els tinc a pendents, la presentació és fantàstica.

    ResponElimina
  10. Eva,
    Oi que estàven bons?.
    Una abraçada a tots

    ResponElimina
  11. Una recepta que també vaig veure i vaig pensar que eren molt bons aquests calamarsets... també la tinc pendent. Amb l' acompanyament de l' arrós queda un plat ben complet!

    ResponElimina
  12. Sí, senyora! Un plat que no li falta de res! I que bons que han de ser aquests calamars! Molt bona recepta ara que és època de romesco.
    Petonets!

    ResponElimina
  13. Ummm la salsa romesco és bona amb qualsevol ingredient però amb calamars ha de ser una delicatessen d´allò més especial, et copio la recepta..petonets

    ResponElimina
  14. Con la de calamares que tomamos en casa....Tiene que ser muy rico y divertido mojar en la salsita.
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  15. Eva ya tambien se los vi a Gloria y lo tengo en pendientes, pero ya con dos opiniones cae seguro
    peto
    miquel

    ResponElimina
  16. Doncs sí, una fàcil reecpta però amb un resultat extraordinari de sabor magnífic. T'han quedat uns calamars exquisits i amb romesco....Genial!
    Molts petonets!

    ResponElimina
  17. ... que pinta!!! me gusta mucho!! yo creo que destrozaría el plato para mezclar esos calamares con el arroz y comerlo a la vez ... jijiji ... muy bueno!! besotes de la Vaca!!

    ResponElimina
  18. Hola preciosa.
    Com va tot?
    Deliciosos els calamar.
    Petons.
    Margot

    ResponElimina
  19. Ja vaig veure la recepta de la Glòria i en Josep fa uns dies, i vés per on la torno a veure aquí...serà un senyal??? Em penso que sí, l'hauré de provar...

    ResponElimina
  20. Anònim25/1/11

    A mi també em va agradar molt la recepta de la Glòria, és de laes de sucar par i no parar!! T¡han quedat genials... a veure si t'animes a la Recepta del 15 ;)
    Petonets maca!
    Sandra

    ResponElimina
  21. Mmm que bons picantons i barrejats amb arrós han d'estar bonissims els provaré perquè sempre els faig igual estofats amb ceba ... que són molt bons també però no estaria malament canviar una mica de quan en quan.

    ptonets

    ResponElimina
  22. Nyami nyami!!!! què rebó!!!!! Aquesta salseta amb l'arrós es per no deixar res al plat!!!! Petons bonica

    ResponElimina
  23. Eva; Qué, qué més volem...? doncs, provar-ho i menjar-ho...
    Que vagi de gust Eva¡¡. :-D

    ResponElimina
  24. Hola!!! Després de molt temps desconectades hem tornat i volíem saludar-te. Com va tot per aquí?

    La recepta aquesta dels calamars amb romesco, fa una pinta boníssima i el puntet picant, ha de ser deliciós, ens ho apuntem.

    Molts petons i tornarem....

    ResponElimina