10/5/10

TIRAMISÚ


A 2 setmanes de sortir de comptes encara tinc ganes de cuinar, malgrat que cada cop se'm fa més cansat estar molta estona dreta a la cuina.

Moltes gràcies a tots per preocupar-vos de com va l'embaràs, la veritat és que genial!!! Estic tenint un embaràs fantàstic, l'estem disfrutant al màxim, i ara a la recta final ja tenim unes ganes boges de tenir en braços el nostre petit tresor... :)

Aquest diumenge vam anar a dinar a casa els meus pares i de postres vaig fer aquest tiramisú.

Ja l'he fet varis cops i està boníssim!!! A més m'agrada molt ja que els rovells d'ous no es posen cruus, sinó que es fa una sabayón, així no hem de patir per possibles intoxicacions ara que comença a fer calor....

INGREDIENTS

  • 500 gr de formatge mascarpone (2 tarrines)
  • 500 gr de nata per montar
  • 70 gr de sucre
  • 3 tasses de cafè espress
  • 10 gr sucre
  • cacao pur en pols
  • licor amareto
  • melindres durs
  • Per fer la Sabayón: 4 rovells d'ou + 10 gr de sucre + 80 ml Amareto
  1. Deixar el mascarpone a temperatura ambient.
  2. Per fer el sabayón, posar al bany maria els rovells amb el sucre i batre amb unes varilles. Anar afegint el licor amareto a poc a poc sense deixar de remoure, fins que la barreja adquireixi un to blanquinós. Retirar.
  3. Incorporar el sabayón al mascarpone i barrejar-los bé.
  4. Montar la nata amb els 70 gr de sucre.
  5. Afegir la nata montada al mascarpone amb moviments envolvents.
  6. Barrejar en un plat fondo el cafè amb els 10 gr de sucre i licor Amareto al gust. Sucar els melindres en aquest xarop.
  7. Forrar un motlle tipus cake amb paper film. Posar una capa de crema de mascarpone, una de melindres, una de crema, una de melindres i acabar amb una de crema.
  8. Deixar reposar a la nevera (millor fer el dia abans).
  9. Desmotllar el pastís en un plat i decorar tot el pastís amb cacao en pols.

Bon profit!!!

FONT: "Vamos a cocinar" de José Andrés.

30 comentaris:

  1. SUSANNA10/5/10

    HOLA GUAPA TU


    COM NO VOLS TENIR UN BON EMBARÀS ?AMB AQUESTES DELICIES QUE FAS ..
    ...SEGUR PEL TEU TRESOR SORTIRÀ CUINER,..

    JE,JE..QUE TINGUIS UNA HORA MOLT I MOLT CURTA,..PER MOLTS ANYS I FINS AVIAT

    CUIDAT..PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  2. Eva, hola guapa,
    Un tiramisú de pel·li, t'agafo un tall i la recepta ;) Gràcies!
    Mmm!
    Molts petonets i bona setmana,
    Marina

    ResponElimina
  3. No n' he fet mai de tiramisú, i és una recepta que tinc pendent.. Aixó dels ous, que no es posin crus, em sembla molt bona idea!
    ptns.

    ResponElimina
  4. No sabia que estaves embarassada, perquè fa poc que et segueixo, et desitjo el millor i com es diu que sigui una hora curta.
    El tiramisú genial.
    Ptns
    Felicitats

    ResponElimina
  5. dues setmanes només? segur que et passaran volant. espero que l'embaràs i el part acabin tan bé com ha anat fins ara, i ens puguis presentar ben aviat el jan!
    molts sort i petunets!!

    ResponElimina
  6. Bonica, ja estas a punt eh? Espero que tot et vagi molt bé. A veure si abans q passi el mes de Maig et puc veure.

    un petó preciosa

    Ara.

    ResponElimina
  7. Ja tenim ganes de veure-li la carona!!! I que es prepari per a tastar tot el que li prepararàs!!
    ...i de cara a l'estiu...quin millor regal!!!
    Va que ja us queda poc!!!
    Ptnts
    I aquest tiramisú...genial!!!

    ResponElimina
  8. T'ha quedat genial aquest tiramisú!! ara només et quede dues setmanetes d'espera o menys, que a vegades donen sorpreses aquests menuts!! i a viure la aventura més gran de la vostra vida!!! ànimss!!!
    Petonets als tres!!

    ResponElimina
  9. Casi coincidimos.El mío lo publico a finales de mes.Lo hice con las soletillas de Su.
    Sin duda el tiramisú es mi postre favorito. Sobró bastante y se lo regalé a una amiga porque yo no tengo fuerza de voluntad y si lo tengo en casa me lo como.
    Disfruta de tus últimas semanas y mantennos informados...
    Un abrazo,
    María José

    ResponElimina
  10. Només dues setmanes??? Deus estar enorme, je je ej... :)
    Em sembla increïble que encara et quedi humor per fer unes postres complicades com aquestes! Ja saps que el tiramisú és una de les meves debilitats ;)
    Molta sort i cuida't molt!!!!

    ResponElimina
  11. Que vaja molt bé tot!!!! Això del "sabayon" m'ha cridat molt l'atenció. No se m'hauria ocorregut. Salutacions

    ResponElimina
  12. Hola, vaya te queda poquito de embarazo. Te deseo que vaya todo requetebien ¡¡¡¡ Un beso.

    ResponElimina
  13. Cuida't molt i una hora moooooolt curta!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Dues setmanes i encara estas d'humor per entrar a la cuina????
    Que et vagi tot molt bé i ens el puguis presentar ben aviat!!!!!
    El tiramisú es una de les meves debilitats, però amb el sabayón no l'he fet mai...tindré que provar-ho.

    Ptnts

    ResponElimina
  15. Aprofita ara que encara tens temps per a tu (i per a nosaltres, je, je) que aviat el dedicaràs al Jan!.

    Petonets i fins aviat!

    ResponElimina
  16. Eva, jo no vull una foto del tiramisú, jo vull una foto de la teva panxa, és que no t'hem vist embarassadeta i ens faria mooooolta il·lusió veure't! vaaa, porfaaaaa, vengaaaaaa!!! :-)
    Escolta, aquest tiramisú és una pasada, molts petons pels 3!!

    ResponElimina
  17. Buenísimo, este tiramisu, ya tienes que estar súper gordita, me encantaría verte, por otro lado espero que todo salga bien, y que tengáis un tesoro precioso, besos, pepa.

    ResponElimina
  18. És el meu postre preferit! I això de fer-ho amb els ous cuits és una gran idea! Me l'apunto!
    I que vagi molt bé, ànims que ja s'acaba! o comença...depèn de com t'ho miris!

    ResponElimina
  19. Eva, quin tiramisu!!! Es de professional! I m'ha encantat la idea de fer la sabayon per evitar intoxicacions!
    I espero que el naixement i tot plegat et vagi molt be!!!
    Un petonas!

    ResponElimina
  20. dues setmanes només??? com passa el temps!!! umm! tinc ganes de veure-li la careta!!!
    deus estar pletórica perque t'ha quedat un tiramisu espectacular!!!
    em porto un troçet!!
    petonets

    ResponElimina
  21. Que rica Eva!!!
    sabes que en casa nunca comemos tiramisú?? Manias mias, como no tomo café...pero he visto que no lleva mucha cantidad y con esa pinta igual lo hago.
    Un beso grande

    ResponElimina
  22. Anònim11/5/10

    Hola Eva, com tot el que fas aquest tiramisu te una pinta bonissima!!!
    Si nos ens veiem que vagi molt be tot!!! ja ens trobarem passejant i fent cafes a partir de setembre... a mi encara em queda to l'estiu per endevant... ah!! per posar el contrapunt amb tants nens...naltros hem fet la nena...
    Un petonas als dos (casi tres)
    Gemma

    ResponElimina
  23. Anònim11/5/10

    Que bé, dos setmanetes i ja el teniu amb vosaltres, i ell encantat d'haver trobat una família tant fantàstica!
    El tiramisú genial, i si els ous no són em cru perfecte, doncs m'agafo la recepta.
    Una forta abraçada i la família culinària espera tenir noves ben aviat.
    Petonets a tots.

    ResponElimina
  24. Hola maca! et queda res Eva! quins nervis.
    El tiramisú impresionant.
    Petons

    ResponElimina
  25. Qué rico el tiramisú ¿verdad?
    Es de esos postres que gusta a todo el mundo.

    ResponElimina
  26. Ja estàs a la recta final, quina alegria quan li vegis la carona!
    Aquest tiramisú es veu boníssim!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  27. M'encanta el tiramisú .. i aquest me'l menjaria ara mateix

    doncs si ara ets feliç espera a tenir el vostre miracle en braços ... és la cosa més màgica que m'ha pasat mai .. ja veuràs és innexplicable ho has de viure...

    ptonets i mooooooolta sort

    ResponElimina
  28. Evaaaaaa! però si ja ho tens aquí aixo :)) doncs ara esperar la recta final que amb aquest tiramisu tant fantastic que has fet no et costarà tant!!

    ResponElimina
  29. Que bé! tenia tots els ingredients per fer el tiramisu i obro l'ordinador i veig la teva recepta, prefereixo els ous cuits això que són de les meves allines però mai es sap.
    Espero que la recta final l'acabis prest i gaudeixis d'una criatura en els teus braços.
    Petons i força!

    ResponElimina