7/6/09

PA DE CARN AMB PURÉ DE PATATES I MOSTASSA


Pa de carn? Només en la presentació, ja que al arrebossar-ho amb flocs de civada, recorda a una barra de pa morè! ;)

Aquest és un plat ideal per quan teniu colla a menjar, ja que és molt fàcil de fer, cundeix moltíssim i agradarà tant a petits com a grans. El podeu fer amb antelació, així que tot són avantatges!





INGREDIENTS
  • 450 gr de trinxat de vedella
  • 2 llesques de molla de pa
  • llet
  • 3 ous
  • 100 gr de pastanaga ratllada
  • 100 gr de ceba ratllada
  • julivert trinxat
  • sal i pebre
  • flocs de civada
  • 2 patates
  • 1 rovell d'ou
  • sal, pebre, nou moscada
  • 1 cullerada de mostassa en gra
  • ketchup
  1. Posar la llet a bullir i abocar-la damunt de la molla de pa. Quan l'hagi xopat, escórrer amb un colador.
  2. Posar en un bol la carn, els ous, el pa, la ceba, pastanaga, julivert, sal i pebre i mesclar molt bé fins que la carn absorbeixi l'ou.
  3. Abocar el preparat anterior damunt de paper sulfuritzat i, amb les mans humides, donar-li forma de tall rodó.
  4. Arrebossar tota la superfície del tall amb flocs de civada, amanir amb un bon raig d'oli i acabar d'embolicar amb el mateix paper (donant forma de caramel).
  5. Disposar el paquet damunt una safata de forn i enfornar durant 20 minuts a 200º.
  6. Desembolicar-lo i sense retirar el paper continuar la cocció 20 minuts més girant de tant en tant perquè agafi color.
  7. Retirar i deixar refredar.
  8. Per fer el purè de patates i mostassa: posar a bullir les patates a trossos amb aigua i sal durant 10-12 minuts. Retirar-les, i retonar al cassó per assecar-les. A continuació les passem pel passapurès i afegim un rovell d'ou i remenem bé. Condimentar amb sal, pebre i nou moscada i afegir 1 cullerada de mostassa en gra. Abocar-ho dins una màniga pastissera.
  9. Per servir, tallar la carn, disposar-la en una safata, regar-la amb l'oli de la cocció i uns fils de ketchup, i al volt, el puré de patates i mostassa.

Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand.

33 comentaris:

  1. La meva mare ens el feia de petits i s'ha quedat entre els meus preferits, quin gust.
    Un petó

    ResponElimina
  2. qué rico Eva! me encanta como has presentado el puré...

    ResponElimina
  3. Fantàstic, aquest rotllos de carn sempre donen molt bón resultat...!!!Aquest m'ha agradat molt, sobretot per l'arrebossat que es ben original..

    Núria

    ResponElimina
  4. Doncs sí, una recepta que, a més es pot adaptar a d'altres carns i proporcions i que he de fer més.. Que monos els pilotets de patates, hi dona el toc elegant..

    ResponElimina
  5. Quina delicia!!
    maravellos!
    petons

    ResponElimina
  6. Eva; Com a mínim plat únic no?entre el pa de carn i el puré de patata... Que vaigi de gust Eva. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  7. Una recepta per als dinars fresquets d'estiu. M'encanta l'acompanyament del puré de patata amb mostassa.

    Fins aviat

    ResponElimina
  8. la mama del cullerot7/6/09

    Quina elegància de plat t'ha quedat perfecta la presentació, i de ben segur que boníssim, estas feta una artista!!!!!!

    Per cert la nova imatge es una passada!!!!

    Petons.

    Mami

    ResponElimina
  9. Quin rotllet mes bo!! com dius es ideal per quant ve molta gent!! i segur que entre els mes petit trionfa!! Un peto, Montse.

    ResponElimina
  10. Una receta muy apetitosa y como tu bien dices con muchas ventajas, un beso, pepa.

    ResponElimina
  11. Primer de tot moltes felicitats per l'aniversari (vaig una mica atrasedeta :(( ), genial el cullerot de la Su!!!!!!
    La meva mare també feia aquesta carn, però ho tenia totalment oblidat....gràcies per recordar-m'ho!!!!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  12. Eva, m'agrada molt aquest pa de carn, quina passada! El puré de patates amb mostassa em sembla una maravilla. Molt bona recepta!!!!
    Petons

    ResponElimina
  13. Eva, una recepta ben original!! I amb el toc del puré de patates, queda molt "cuco". ;)
    Per cert, el gust s'assembla a la piloota de l'escudella i carn d'olla o no?
    Petons!

    ResponElimina
  14. Fantastico Eva, y la presentación molt xula!!

    Un besote

    P.d.: este plato tiene toda la pinta de que tu marido se ha puesto morao!

    ResponElimina
  15. Eva, m' ha recordat a la pilota, a les mandonguilles, o a les típiques corones de carn amb salsa de tomàquet, m' encanta la presentació i l' arrebossat, l' acompanyament del puré deliciós!!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  16. Cris, a si?? A veure si poses la recepta de la teva mare! ;)

    El puré queda más cuco así que no a cucharada limpia, no? jajaja!!

    Núria, els flocs de civada li dónen un toc genial!

    Maria, i tant! Si tens colla en fas 2 i la complicació és mínima!

    Ivana, gràcies guapa!

    Josep, acompanyat d'una amanida verda, un plat de lo més complet!

    Glòria, i tant! Ara venen de gust plats freds i lleugers, oi?

    Mama, aquest l'has de fer el pròxim cop que vinguem a dinar!!!

    Vacapaca, agrada tant a petits com a grans! ;)

    Pepa, ahora que empieza ha ahcer calor se agradecen estos platos verdad?

    Xaro, a que és xula la nova imatge??? Doncs lo mateix que la Cris: a veure si ens poses la teva recepta! :)

    Marta, el puré de patata i mostassa queda molt bo!

    Mercè, jo diria que el gust és d'hamburguesa gegant! jijiji..

    Su, mi maridín encantado!!! jejeje!!

    Beth, el gust recorda més a una hamburguesa que no pas la pilota...està molt bo!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  17. M'agrada molt!
    la veritat és que no he fet mai i tens tota la raó quan tenim convidats és "resultón" oi?

    petonets guapa

    ResponElimina
  18. Ostres no l'he provat mai aquest pa de carn ... deu quedar com un pastis de carn?? deu quedar com un pate de campagna?? .. en fin serà questió de posar remei a aquest dubtes existencials ...

    petunets

    ResponElimina
  19. Je je je... quan he llegit el nom de la recepta m'he quedat ben intrigada, però ara trobo que li queda molt bé, realment sembla una barra de pa moreno :)
    M'encanten aquests plats que pots fer el dia abans, així quan tens el dinar ja has avançat molt feina ;)
    El provaré, que l'he trobat molt original!

    ResponElimina
  20. Aquests plats m'encanten, fàcils de menjar, de fer i d'aquells que pots fer el dia abans...
    Moltes felicitats

    ResponElimina
  21. Estos platos para ahora el veranito me parecen insuperables, porque no puede estar uno a base de gazpacho todo el día pero tampoco apetece el cuchareo. Esta es una alternativa perfecta. Gracias.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  22. Quina presentació mes acurada!. I amb la nova imatge del blog hi queda molt bé.
    Jo en faig un de semblant però no hi poso tants ingrdients. Ja ho tindré en compte.
    ptns.

    ResponElimina
  23. un plat de categoria de la cuina clàssica, tens tota la raó que és ideal quan ve gent. m'apunto també el puré, que amb el toc de mostassa deu estar genial.

    ResponElimina
  24. Una recepta molt apetitosa i molt ben presentada. El puré de patata t'ha quedat molt bonic!

    Salutacions!

    ResponElimina
  25. El plato más o menos lo conozoco porque tengo una amiga que lo prepara cuando nos reunimos unos cuantos.Es siempre un éxito.
    Me quedo con esa cucharadita de mostaza que le echas al puré de patata.¡ Qué bueno !.
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  26. Hola! Enhorabona pel nou disseny de la web!! el cullerot ha quedat molt festuc!! i lo del pa de carn em recorda la pilota rostida que fan a Cantonigrós, a Can Colom concretament. Molt bo i molt útil de cara la calor.

    ResponElimina
  27. Qué rebozado tan original, debe quedar delicioso. Tengo que probarlo, en casa gustan mucho los pasteles de carne.

    Besos.

    ResponElimina
  28. Que xulo el pa aquest, sembla el pastís de carn del meu pare, que bo que és!

    El que pot quedar xulo es posar ous durs a dins del pa i així en tallar-lo quedaran rodanxes d'ou, queda molt original!


    Una abraçada!

    ResponElimina
  29. Eva, t'ha quedat xulissim, quina presentació mes maca, sobre tot el puré de patates, ets una artista.

    ResponElimina
  30. Un pa molt especial, aquest de carn , i jo que em pensava que només en feien amb farina i aigua!!!
    És tan especial que fins i tot fa quasi escriure a la Su amb català,je, je,
    Tens un bloc molt bonic i molt polit.
    Felicitats.

    ResponElimina
  31. Somaral, si tens colla val la pena fer-lo pq té zero complicació i queda molt bo!

    Mar, queda com una hamburguesa gegant! :)

    Gemma, l'arrebossat amb els flocs de civada queda molt bo i vistós!

    Ester, tot són virtuts!

    Zerogluten, que rico el gazpacho...a ver si nos pones tu receta guapa!

    AnnaFS, moltes gràcies! Al fer els bouquets de puré queda més ben sentat que no a cullerades...jijiji!!

    Manel, el toc de la mostassa li escau molt!

    Anna, moltes gràcies!

    Maria José, el toque de mostaza le va genial al puré!

    Anna, moltes gràcies! la veritat és que a mi també m'encanta el nou disseny! :)

    Adi, bienvenida!! El rebozado con avena queda muy rico...

    Martí, si, jo també en faig una altra versiño amb ous i pebrot...i com bé dius qeda preciós al tallar-lo!

    Ara, el vas probar tu?

    Els peixos, la Su ja entén el català i gairebé el parla i tot!!! ;)

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  32. Ostres!! aquest "pa" m´ha encantat, ara que ve l´estiu i que per anar a la platja no sempre ve de gust un entrepà aquesta recepta la trobo ideal...petonets

    ResponElimina
  33. Ostres!! aquest "pa" m´ha encantat, ara que ve l´estiu i que per anar a la platja no sempre ve de gust un entrepà aquesta recepta la trobo ideal...petonets

    ResponElimina