26/1/11

PASTÍS KANSAS

El dissabte vam tenir una celebració molt esperada i especial: el nostre estimat avi va fer 90 anys!!!

I com li vam dir a ell: "L'estimem, l'admirem i que és una gran persona tot i no haver-ho tingut fàcil a la vida, que ha sabut fer front a situacions complicades i no per això ha perdut l'humor, la il.lusió i les ganes de superar-se cada dia. Estem orgullosos de tenir un avi tan bo, modern i amb tantes inquietuds." Realment és un model a seguir...

Te queremos avi!!!





Li vam fer una gran festa tota la familia, on la meva mare li va preparar un dinar de 3 estrelles michelin!!! Estava tot boníssim! :)

Jo vaig fer les postres, i vaig triar aquest pastís Kansas que és DELICIÓS!!! La combinació de iema i trufa queda boníssima, i trobo que queda fantàstic com a pastís d'aniversari!

La meva germana i jo vam encarregar la placa de xocolata per decorar el pastís i també li vam fer piruletes de xoco amb la foto.



Tot va sortir rodó, i vam acabar el dia pasant pel.lícules amb Super 8 de quan erem petites, ja us podeu imaginar que l'avi i l'àvia van estar molt contents!!!



INGREDIENTS BISCUIT
  • 150 gr de farina
  • 150 gr de sucre
  • 5 ous
  • una cullerada de llevat en pols
  1. Montar els ous i el sucre a punt de relleu.
  2. Afegir la farina i el llevat tamissats i mesclar amb moviments envolvents.
  3. Abocar en un motlle previament engreixat i enfornar durant 30 minuts a 180º.
  4. Un cop fred, partir per la meitat i reservar.

INGREDIENTS PER LA IEMA CLARA
  • 270 gr d'ous (5 ous aprox)
  • 60 gr d'aigua
  • 230 gr de sucre
  • un pessic de cremor tàrtar
  1. Fer un xarop amb el sucre, l'aigua i el cremor tàrtar.
  2. Quan comenci a bullir abocar a raig fi sobre els ous lleugerament batuts.
  3. Colar i retornar al foc sense deixar de remoure fins que espeixeixi.
  4. Refredar inmediatament i reservar.

INGREDIENTS PER LA TRUFA CUITA
  • 200 gr de xocolata negra
  • 1 litre de nata
  • 100 gr de sucre
  1. Bullir la nata amb el sucre.
  2. Retirar del foc i afegir la xocolata barrejant bé fins que quedi tota dissolta.
  3. Deixar refredar a la nevera un mínim de 24 hores i montar-la.

ALTRES INGREDIENTS
  • gelatina
  • xarop a 30º
  • licor cointreau
  • xarop de sucre cremat

MONTATGE DEL PASTÍS
  1. Partir el biscuit i xupar-lo amb la barreja de xarop i licor a parts iguals i farcir amb la trufa, deixant una mica per decorar els laterals.
  2. Extendre la iema clara sobre la coberta del pastís.
  3. Amb una cullera pintar la superfície amb el xarops de sucre cremat i amb un pinzell pintar amb la gelatina.
  4. Decorar els laterals amb trufa.
  5. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand

28 comentaris:

Miquel ha dit...

Moltes felicitats por tener la suerte de tener un avi tan chulo a los 90 años, y felicidasdes a ti porque el pastel esta a la altura de la fiesta.Muy bonito y bien remarcado el contorno con esa trufa te ha quedado genial y seguro que avi no dejo nada.
peto
miquel

Cuinagenerosa ha dit...

recoi, quin avi tan xulo, com diu el miquel! segur que es ben mereix aquest àpat, felicitts per ell, per la mare cuinera (ep!, menú de luxe) i per la pastisssera, és clar!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats!Quina il·lusió! I el pastís fa una cara!!!MMM. Moltes gràcies per la recepta.
Emma

Ester ha dit...

Un pastís excel·lent per una ocasió inoblidable
Moltes felicitats

Judith ha dit...

Moltes felicitats al vostre avi!!!! ja m'agradaria arribar als 90 tan bé com ell!!! i el pastís amb molt bona pinta! petonets

Gemma ha dit...

Felicitats!!!!!!! 90 anys és una edat molt bonica i s'ha de celebrar com cal!
L'avi Vicenç té molta sort de tenir una família i unes nétes que se l'estimin tant.
Aquest pastís porta molt feina, però queda boníssim, oi? Em recorda un Sant Marc...
I la presentació ha quedat genial!

Menjar a Cala Blanca ha dit...

Felicitats!

el taller de cuina ha dit...

Felicitats a l'avi!!Un dianr deliciós.

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Quina il·lusió poder compartir aquest aniversari tota la família... Felicitats a tots! A l'avi i a les cuineres. Un pastís realment per a celebracions importants!

xaro ha dit...

Quina sort tenir una avi de 90 anys i tant xulo!!!!!!
Veig que la afició a la cuina et ve de la teva mare, quin menú noia!!!!

Ptnts

SUSANNA ha dit...

HOLA GUAPA TU


FELICITACIONS PEL AVI VICENS , QUE GUAPO QUE ESTÀ EL NOI,...EM DONES MOLTA ENVEIJA SANA,...DONCS MALAURADAMENT JO NO VAIG TENIR LA SEVA SORT , I NO VAIG PODER CONEIXER ELS MEUS AVIS

MIL PETONETS I BON ANY, SUSANNA

Anònim ha dit...

PER MOLTS ANYS A L'AVI!!! Fa una bona cara imncreïble, m'encanten els avis vitals i amb inquietuds! La meva pavia ens va deixar fa just tres dies, però la pobra ja estava molt apagadeta... en fi!
El pastís m'ha robat el cor... trufa i rovell, m'encanta!!!
PEtonets maca,
Sandra

Mercè ha dit...

Eva, que bé poder gaudir d'un avi tan eixerit a aquestes edats!! Per molts anys!! I el teu superpastís va estar a l'alçada de tal efemèride. ;) Bravo! I bravo per la teva mare també per aquest menú 3 estrelles. :)
Petonets!

Ivana ha dit...

felicitats!!!

La Taula d'en Bernat ha dit...

És una sort poder gaudir d'un avi de 90 anys tan trempat i modern! Que en pogueu celebrar moooolts més!

Salutacions!
La Taula d'en Bernat

vacapaca ha dit...

Lo primero felicitar al avi!!! 90 añazos!! ojalá llegara a esa edad con tan buena cara!! y por el pastel... es todo un detallazo!! besotes de la Vaca!!

Anniki ha dit...

Hola!! He trobat el teu blog a través del de: no tot són postres... a la cuina i com sempre m'agrada descobrir coses noves em qudo seguint-te.

Moltes felicitats al teu avi, i 90 anys, deu ni do! I que content que se'l veu jejeje Amb aquís pastís tan bó i aquestes netes, per a menys :)

Em quedo donant una volteta per aquí...

Fins al teu pròxim post! Bon Diumenge!

ANNAFS ha dit...

Moltes felicitats a l' avi per aquests 90 anys, un menú i un pastís espectaculars!

María José ha dit...

Ya estamos acostumbrados a vuestras grandes celebraciones...
Felicidades a todos , al cumpleañero y las cocineras.
Un abrazo,
María José.

pepacooks ha dit...

Felicidades a tu abuelo, ellos se lo merecen todo, y que cumpla otros 90 mas, besos, epa.

Su ha dit...

Me he emocionado, esta estupendo, que bien os veo!!!!!.
Un besote

Coses de Llàbiro ha dit...

Jo de gran vull ser com el teu avi, mira que està fantàstic.
T'ho dic de veritat, no sembla l'edat que té. Si t'explica el secret el comparteixes...
Deuria estar molt content, ja se li veu a la cara.
Moltes felicitats.

zer0gluten ha dit...

Qué bueno volver a verte y que me encuentre con una fiesta de esta categoría.
No se sí me gusta más el pastel o el homenajeado.
Besitos sin gluten.

Ingrid ha dit...

Moltes felicitats per el teu avi! segur que va ser un dia fantàstic i molt emotiu ja que no hi ha res més bonic que poder disfrutar dels avis de gran. Jo vaig poder disfrutar del meu vesavi fins els 103 anys!! :)i tinc una avia jove :)
Un menú de luxe i un pastís preciós amb la fotografia i deliciós!!
Molts petonets bonica

Anònim ha dit...

Guapa no teniu taules lliures a casa vostre per venir a dinar?? cada vegada que llegeixo aquestes receptes se'm cau la baba...
Ah!! dema començo papilles amb la Ona, t'he de trucar per veure amb quina fruita vas començar tu amb el Jan.
Petonets
Gemma

ARA ha dit...

Nena, quin avi mes maco que tens, no sembla que tingui 90 anys, està superbé.

Felicitats i.... mai hauria dit que el pastis el vas fer tu, jeje.

petonets preciosa.

Ara.

Menjar a Cala Blanca ha dit...

Hola Eva,
diumenge la meva mare fa 75 any i fa temps, quan vaig veure aquest reciòs pastís que vas fer pel teu avi que me'l vaig guardar a preferits per quan tingués una bona ocasió per fer-lo, i crec que aquesta n'és una. Et volia preguntar, què és el xarop de sucre cremat? es compra o es fa? SI el fas, m'expliques com? (encara que potser em puc imaginar que es fa caramelitzant primer el sucre abans de fer el xarop) però si em dones les proporcions, millor.
Moltes gràcies i fins aviat!

Blanca

El cullerot Festuc ha dit...

Hola Cala Blanca,
El xarop de sucre cremat el pots fer així:
150 gr de sucre
45 gr d'aigua
unes gotes de suc llimona
Poses els ingredients en un cassó i fas un caramel molt fosc. Apartes del fos i amb compte vas afegint aigua calenta poc a poc fins que obtinguis un xarop de textura densa. Ho tornes a posar a foc i deixa que bulli. Ho reserves a la nevera, dura moltíssim!

Ja m'explicaras que tal el pastís i la celebració! ;)

Petunets,
Eva.